Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Uitgave 3/2018

Tandartspraktijk 3/2018

Een filosofische benadering (3): Hoe moeten wij handelen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2018
Auteur:
Arthur van Winsen
Belangrijke opmerkingen
Arthur van Winsen studeerde filosofie en tandheelkunde. Hij voerde tot voor kort een algemene praktijk in Leiden.

Samenvatting

In de vorige afleveringen zagen we hoe de tandarts enerzijds schatplichtig is aan zijn vak om een perfect werkstuk af te leveren. Aan de andere kant moet hij daaraan soms concessies doen als het om de wensen van de patiënt gaat. De uiteindelijke wens van de patiënt werd in onze casus (TP februari) in eerste instantie niet ingewilligd door de tandarts, maar daarna gaf de cosmeticus daar wel gehoor aan. Onverenigbare strevingen en handelingen leidden tot een onbevredigend behandelresultaat. (Afbeelding 1 ) In deze laatste aflevering zullen we dieper ingaan op ethische dilemma’s waarmee we tijdens ons (be)handelen geconfronteerd worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Tandartspraktijk 3/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Tandarts in de praktijk

De lieve tandarts

Intercollegiaal online

Wat te doen met deze 11?