Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Onder de loep: Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

‘Een dam opwerpen tegen dementie’

Beeldspraak in het publieke debat

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Beeld Erik Flokstra/TwinMedia
Han Diesfeldt is psycholoog.

Samenvatting

Wanneer we het in het publieke debat over dementie hebben, gebeurt dat vaak in de vorm van beeldspraak. Dergelijke ‘frames’ verhullen echter het zicht op de gecompliceerde werkelijkheid en kunnen bovendien stigmatiserend werken. Met welke beelden over dementie lopen we zoal rond? En wat is daarvan de invloed?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave