Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | (ver)stand van zaken | Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017

Een app bij de behandeling van urine-incontinentie

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2017
Auteur:
Nienke Wessels
Belangrijke opmerkingen
UMC Groningen, afdeling Huisartsgeneeskunde, Groningen: N.J. Wessels, aiotho bij het URinControl-onderzoek
In de rubriek (Ver)Stand van zaken geeft de aiotho (arts-in-opleiding tot huisarts-onderzoeker) een korte samenvatting van de literatuur die heeft geleid tot de belangrijkste onderzoeksvraag waarop hij aan het promoveren is. Coördinatie: Nadine Rasenberg • Correspondentie: n.rasenberg@erasmusmc.nl

Samenvatting

In oktober 2016 waren er wereldwijd meer dan 259.000 gezondheidsapps beschikbaar. Een goede evaluatie van deze apps blijft achter. Ook is de kennis over de verwachtingen en ervaringen van patiënten en zorgverleners met betrekking tot het gebruik van gezondheidsapps beperkt, wat kan leiden tot een suboptimale implementatie. Wij ontwikkelden een app voor de behandeling van stress- en urge-incontinentie. Naast onderzoek naar effectiviteit, brengen we in een uitgebreide procesevaluatie verwachtingen, ervaringen en voorkeuren van patiënten en zorgverleners over het gebruik van deze app in kaart.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Pijn op de borst?