Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2009 | Klinische les | Uitgave 11/2009

Huisarts en wetenschap 11/2009

Een alledaagse hoofdpijn, of toch niet?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2009
Auteurs:
Franca Ruikes, Mieke Postma
Belangrijke opmerkingen
Universitair Medisch Centrum Nijmegen, Vervolgopleiding tot Huisarts, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen: F.G.H. Ruikes, arts in opleiding tot specialist huisartsgeneeskunde, M. Postma, huisarts-opleider en docent.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Ruikes FGH, Postma M. Een alledaagse hoofdpijn, of toch niet? Huisarts Wet 2009;52(11):554-7.
Deze klinische les toont de valkuilen en moeilijkheden bij het tijdig herkennen van ernstige en/of zeldzame oorzaken van een alledaagse klacht als hoofdpijn. Het ziektebeloop bij een jongvolwassen vrouw met toenemende hoofdpijn na een triviaal fietsongeluk illustreert het belang van een zorgvuldige anamnese en systematische toetsing van de verkregen gegevens aan de differentiaaldiagnose van (primaire en secundaire) hoofdpijn. Alarmsignalen worden toegelicht, met specifieke aandacht voor het voorafgaande trauma. Hoe een klein ongeluk grote gevolgen kan hebben!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2009

Huisarts en wetenschap 11/2009 Naar de uitgave