Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-05-2018 | Internationaal onderzoek | Uitgave 2/2018

Podosophia 2/2018

Echografisch meten van de plantaire fascie met een klinisch doel

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2018
Auteur:
MSc Henk M. Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek.

Samenvatting

In de podotherapie wordt echografie steeds vaker toegepast als aanvulling op de klinische diagnostiek. Een van de structuren waarop deze beeldvormende techniek veel toegepast wordt, is de plantaire fascie. In Journal of the American Podiatric Medical Association stond onlangs een artikel over een studie naar het maken van een echogram van de plantaire fascie in het frontale vlak als aanvulling op het gebruikelijke echografische onderzoek en de klinische toepasbaarheid van zo’n echogram. Het onderzoek was gericht op het meten van de breedte en de oppervlakte van de plantaire fascie in het frontale vlak. Het artikel stelt dat deze metingen betrouwbaar zijn en geeft referentiewaarden voor de gezonde plantaire fascie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Podosophia 2/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Hefbomen rond het heupgewricht

Wetenschap en Praktijk

Regressie-analyse