Skip to main content
main-content
Top

31-08-2012 | Nieuws

E-learning VMS-cursussen CampusMed

Eind 2012 zijn Nederlandse ziekenhuizen verplicht om over een geaccrediteerd en gecertificeerd veiligheidsmanagementsysteem (VMS) te beschikken. Het VMS dient te voldoen aan de eisen die hiervoor zijn vastgelegd in de Nederlands Technische Afspraak (NTA) 8009:2007. Goed geschoold personeel is hierbij een wezenlijk onderdeel.

Ziekenhuizen dienen medewerkers te faciliteren op het gebied van opleidingen en trainingen die nodig zijn om hun individuele aandeel in de (zorg)processen op het vereiste professionele niveau te brengen en te houden. In samenwerking met het VMS Veiligheidsprogramma en deskundigen uit de Isala Klinieken, het UMCG, het UMCU, Diakonessenhuis Utrecht en het Diakonessenhuis Leiden heeft Noordhoff Uitgevers e-learningmodules VMS voor CampusMed ontwikkeld. E-learning biedt de oplossing voor permanente scholing van zorgprofessionals. De e-bibliotheek van CampusMed biedt nu een curriculum dekkend aanbod voor de tien VMS thema’s. In 2013 wordt de bibliotheek uitgebreid met ‘Veilig Incident Melden’ en ‘Veilige zorg voor kinderen’.

Dr. P.F. Roodbol, bijzonder hoogleraar in de Verplegingswetenschappen aan de UMCG: ‘Ik ben er trots op dat ik voor alle VMS-thema’s  een e-learning module van Noordhoff Uitgevers kan aanbieden.’

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.