Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Methodiek | Uitgave 1/2020

Hulp aan sekswerkers schiet nog te vaak tekort
Vakblad Sociaal Werk 1/2020

E-learning vermindert stigma

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Anke van den Dries, Yvette Luhrs
Belangrijke opmerkingen
Anke van den Dries is werkzaam als sociaal werker bij het Expertisecentrum Seksualiteit Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas in Rotterdam. Yvette Luhrs is sekswerker, voormalig voorzitter van belangenvereniging PROUD en gespecialiseerd in Porn Studies. Samen ontwikkelden ze de geaccrediteerde e-learning Hulp en Zorg aan Sekswerkers.

Samenvatting

Blijkt seksualiteit al een beladen onderwerp in het sociale domein, sekswerk is dat des te meer. Doordat hulpverleners niet dagelijks iemand tegenkomen uit de seksindustrie, kunnen ze snel in een kramp schieten wanneer dat wel gebeurt. Het onderwerp wordt dan doodgezwegen, of juist opgeblazen en geproblematiseerd, met sensationele nieuwsgierigheid benaderd of vanuit onjuiste aannames die sturend zijn in de anamnese en het hulpplan. Daardoor voelen sekswerkers met een hulpvraag zich respectloos bejegend en niet goed geholpen. Geen wonder dat ze vaak een vermijdende houding aanleren in het vragen van professionele hulp. Maar nu is er een e-learning voor hulpverleners.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Vakblad Sociaal Werk 1/2020 Naar de uitgave

Wetten en regels

Toestemming