Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2013 | Uitgave 3/2013

Kind & Adolescent Praktijk 3/2013

E-Health psycho-educatie, een exploratief onderzoek

Psycho-educatie bij autisme

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2013
Auteurs:
Dr. L.C.A.C. Vermunt, Drs. J.T. Bailly
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Dr. L.C.A.C. Vermunt, psycholoog en drs. J.T. Bailly, psychotherapeut/cognitief gedragstherapeut, beiden werkzaam bij Sarr Expertisecentrum Autisme (onderdeel van Lucertis kinderen jeugdpsychiatrie, Parnassia Groep). E-mail: l.vermunt@lucertis.nl.

samenvatting

Sarr Expertisecentrum Autisme biedt e-health psycho-educatie aan ouders van kinderen met autisme. De psycho-educatie bestaat uit een online behandelmodule en face-to-face contacten. De ervaringen met e-health psycho-educatie zijn positief, zowel van ouders als van hulpverleners. Onlangs bleek uit een exploratief onderzoek naar de effecten van deze e-health psycho-educatiemodule dat ouders de cursus als leerzaam ervaren en dat de cursus leidt tot een vergroting van hun kennis van autisme. Dit artikel beschrijft onze aanpak en gaat in op resultaten van ons onderzoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Kind & Adolescent Praktijk 3/2013 Naar de uitgave