Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-10-2015 | Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015

E-health over aan bekkenbodem gerelateerde problemen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2015
Auteur:
Maartje Goedhart-Versnel

Samenvatting

Internetgebruik heeft onze maatschappij gepenetreerd. Onlinemedia kunnen de beschikbaarheid van medische informatie voor patiënten en hulpverleners verbeteren en shared decision making verbeteren en versnellen. Deze bijdrage heeft als doel te laten zien wat e-health is en wat er aantrekkelijk aan is; ook de beperkingen worden besproken. Deze bijdrage biedt geen compleet register van de beschikbare digitale middelen, maar een selectie van media die u zou kunnen inzetten bij bekkenbodem- en gerelateerde problemen. De selectie werd gemaakt op basis van inhoudelijke informatie en gebruiksvriendelijkheid. De tabellen 1–4 bieden een selectie van media ingedeeld naar onderwerp: bekkenbodemproblematiek, seksualiteit, soa en anticonceptie. Bij 'Implementatie' wordt beschreven hoe de geboden informatie toegepast kan worden op de website van de praktijk, en bij diagnostiek, voorlichting en ondersteuning van behandeling en blended care, de combinatie van face-to-face contact en gebruik van digitale media, waarbij de digitale informatie een deel van het face-to-face contact kan vervangen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015 Naar de uitgave