Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Column | Uitgave 7/2015

GZ - Psychologie 7/2015

Durf over de rand te kijken

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2015
Auteur:
Prof. dr. J.J.L. Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-psychologie

Samenvatting

De helft tot tweederde van het moderne, empirische psychologisch onderzoek kan volgens een recent artikel in Science niet worden gerepliceerd. Mijn collega’s reageren defensief: wij zijn tenslotte eerlijk, we komen ervoor uit (sic), in andere wetenschapsdomeinen is het vast ook zo...etc. Kom nou, waar gaat het in wetenschappelijk onderzoek ook alweer om? Juist, om de productie van betrouwbare kennis over de werkelijkheid en in psychologische onderzoek over de psychische realiteit; over – in mijn jargon – psychische patronen (relatief stabiel) en psychische processen (fluïde).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

GZ - Psychologie 7/2015 Naar de uitgave