Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Column | Uitgave 7/2013

GZ - Psychologie 7/2013

DSM-5, WAIS-IV-NL, MMPI-2-RF

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2013
Auteur:
Prof. dr J.J.L Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-Psychologie.

Samenvatting

Het gaat goed met de psychodiagnostiek in Nederland en Vlaanderen. Volop vernieuwingen. De psychologen werkzaam in de ggz, die nog niet gesommeerd zijn te bezuinigingen op de psychodiagnostiek, kunnen hun hart ophalen en stevig bijscholen. De WAIS-IV-NL is in alle opzichten een verbetering ten opzichte van de WAIS-III. Iedereen herinnert zich nog wel het drama met de normen; nu zijn de normen zowel voor Nederland als Vlaanderen, in elk geval vergeleken met die vorige editie, beter. De afname is vergemakkelijkt, de indexen staan meer centraal, jammer dat het nog steeds een theorieloos instrument is, maar wie weet verandert dat in de V (wellicht dan ook 5) nog. Er is geen goede reden de WAIS-III te blijven gebruiken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2013

GZ - Psychologie 7/2013 Naar de uitgave