Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-02-2020 | Nieuws | Uitgave 3/2020

Huisarts en wetenschap 3/2020

Drop bij hypothensieklachten niet zinvol

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2020
Auteurs:
Marline van Gemeren, Tobias Bonten
Belangrijke opmerkingen
Van Gemeren MAJ, Bonten TN. Dagelijkse dropinname bij klachten van hypotensie niet zinvol. Huisarts Wet 2020;63(3):59. DOI:10.1007/s12445-020-0526-8.
Belangenverstrengeling: niets gemeld.
Dit is een CAT, critically appraised topic, waarbij de auteurs een evidencebased antwoord op een praktijkvraag willen krijgen.

Samenvatting

Dropgebruik kan leiden tot hypertensie via het bestandsdeel glycyrrhizinezuur. Voor hinderlijke klachten van een lage bloeddruk zonder onderliggende oorzaak is geen behandeling bekend. Het is de vraag of dagelijkse dropinname tot bloeddrukstijging en/of afname van de klachten bij hypotensie leidt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Huisarts en wetenschap 3/2020 Naar de uitgave