Skip to main content
main-content
Top

02-07-2013 | Nieuws

Drie finalisten voor V&VN Zorgaward 2013 bekend

Er zijn dit jaar drie finalisten voor de V&VN Zorgaward. De prijs wordt op 3 oktober door staatssecretaris Martin van Rijn van VWS uitgereikt.

De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. De afgelopen weken is de jury op huisbezoek geweest bij de genomineerden om uit de 5 genomineerden de 3 finalisten voor de V&VN Zorgaward te kiezen. De finalisten zijn geworden:

1.       Andrina Huibertse, verzorgende bij Vivent locatie Hof van Hintham in Den Bosch met project ‘Gast op de woning’. Andrina heeft voor een jong dementerende vrouw een plek gevonden voor daginvulling op een woning voor bewoners met dementie. Daarbij krijgt haar echtgenoot ook advies hoe hij thuis met een jong dementerende kan omgaan. Dit is een van Andrina’s aanpakken om verpleeghuiszorg beter bekend te maken.

 

2.       Leerling verzorgenden IG Marleen Pauw en Klaaske Enthoven van Woonzorggroep Samen, Christa van der Fluit van Magentazorg en Elles Goedee van Vrijwaard met project ‘Activiteitenwaaier voor elke verzorgende inspiratiebron’. Steeds vaker wordt de activiteitenbegeleider in een zorginstelling ‘weggebezuinigd’. ‘Welzijn’ gaat steeds meer bij het takenpakket van verzorgende IG horen. Marleen, Klaaske, Christa en Elles ontwikkelden een overzich van activiteiten, een workshop, waarin deelnemers hun eigen activiteitenwaaier kunnen samenstellen met welzijnsactiviteiten voor cliënten en een website om de activiteiten te delen en suggesties voor activiteiten te ontvangen.

 

3.       Fré Bosma en Karin Wagenaar, EVV-ers bij Zorggroep Groningen, locatie Maartenshof met project ‘Wat te doen bij brand’. Veel bewoners weten niet precies wat ze moeten doen bij brand(alarm). Fré en Karin hebben hiervoor een verbeterplan opgesteld. Alle bewoners hebben van hen voorlichting op hun afdeling gekregen en op alle afdelingen hangt een affiche ‘Wat te doen bij brand’. Ook is de informatie opgenomen in het boek voor bewoners en krijgen nieuwe bewoners deze informatie.

 

verzorgenden van Vivent, Woonzorggroep Samen, Magentazorg, Vrijwaard en Zorggroep Groningen zijn de finalisten voor de V&VN Zorgaward 2013. Op 3 oktober reikt de V&VN Zorgaward uit.

Van de finalisten maakt V&VN komende maanden videoclips. Verzorgenden kunnen, in september, op basis van deze filmpjes via www.venvn.nl  en www.verzorgendenonline.nl  hun voorkeur aangeven. Deze stemmen en de vakjury V&VN Zorgaward bepalen de uiteindelijke winnaar van de V&VN Zorgaward 2013. De winnaar krijgt behalve de erkenning door vakgenoten een certificaat, de Zorgaward en € 1000,- voor besteding door het team.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.