Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Column | Uitgave 2/2018

GZ - Psychologie 2/2018

Down Under: Living on the edge

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2018
Auteur:
Arianne Struik
Belangrijke opmerkingen
Arianne Struik
Gz-psycholoog Arianne Struik is directeur van het Institute for Chronically Traumatized Children (ICTC) in Scarborough (Perth, West- Australië) dat gespecialiseerd is in de behandeling van getraumatiseerde kinderen en hun families. Ze is auteur van het boek Slapende Honden? Wakker maken! Als ‘flying psych’ behandelt ze getraumatiseerde kinderen en volwassen in afgelegen gebieden.

Samenvatting

Australië wordt in de media vaak afgespiegeld als een gevaarlijk land. Toen hij vorig jaar op bezoek kwam, durfde mijn achtjarige neefje nauwelijks het vliegtuig uit, uit angst dat de krokodillen en haaien hem zouden opvreten. Hij was ervan overtuigd dat mijn partner altijd een hamer bij zich had, om spinnen dood te slaan. Nu valt dat natuurlijk reuze mee, maar de mensen staan hier wel dichter bij de dood voor mijn gevoel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

GZ - Psychologie 2/2018 Naar de uitgave

Column

Wrap

Nieuws uit de wetenschap

Nieuws uit de wetenschap