Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2007 | Journaal | Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007

Doping onder recreatieve sporters

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2007
Auteur:
   

Samenvatting

Volgens recent onderzoek zijn er in ons land zo’n 40.000 sporters die doping gebruiken. Het gebruik concentreert zich op fitnesscentra en het gaat vooral om anabole steroïden. Interviews met sporters en sportbegeleiders wijzen uit dat meer spierkracht en spiermassa en een fraaier fysiek de belangrijkste motieven zijn om doping te gebruiken. De kwaliteit van als doping verhandelde middelen werd onderzocht aan de hand van 336 productverpakkingen. Meer dan de helft bleek vervalst en de doseringen waren volstrekt onvoorspelbaar. Fitness: what’s in a name? (HvdW)

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007 Naar de uitgave

Huisartsenzorg in cijfers

Hoe trouw zijn patiënten

In de praktijk

Werken is gezond!