Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2009 | Original Paper | Uitgave 2/2009

Journal of Autism and Developmental Disorders 2/2009

Does Nutritional Intake Differ Between Children with Autism Spectrum Disorders and Children with Typical Development?

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 2/2009
Auteurs:
Alison C. Herndon, Carolyn DiGuiseppi, Susan L. Johnson, Jenn Leiferman, Ann Reynolds

Abstract

Consumption of macro- and micronutrients and food group servings by children with autism spectrum disorders (ASDs; n = 46) and typical development (n = 31) were compared using 3-day diet records. Children with ASDs consumed significantly more vitamin B6 and E and non-dairy protein servings, less calcium, and fewer dairy servings (p < .05). The significantly lower dairy serving intake persisted after controlling for child age and sex and parental dietary restrictions, and excluding children on the gluten-free casein-free (GFCF) diet. Large proportions of children in both groups did not meet national recommendations for daily intake of fiber, calcium, iron, vitamin E, and vitamin D.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2009

Journal of Autism and Developmental Disorders 2/2009 Naar de uitgave