Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Het dilemma | Uitgave 3/2018

COLLEGA’S EN ERVARINGSDESKUNDIGEN ADVISEREN OVER PRAKTISCHE DILEMMA’S
Denkbeeld 3/2018

‘Doe uit dat gejengel!’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Bernadette Willemse
Belangrijke opmerkingen
Heeft u een dilemma en wilt u advies vragen aan het Denkbeeld-panel? Mail dan uw probleem (max 100 woorden) naar m.strauss@bsl.nl.

Samenvatting

Wij zijn twee verzorgenden op een afdeling voor mensen met dementie in een Haags verpleeghuis. Op de afdeling wonen twaalf mensen, onder wie drie met een Turkse achtergrond. Onze bewoners houden van de muziek uit hun jonge jaren en daar spelen wij op in. Maar als we ook eens Turkse muziek aanzetten, protesteren de anderen dat ‘dat gejengel uit moet’. Ook hun familie maakt er opmerkingen over. En dat terwijl onze Turkse bewoners er erg van genieten en met elkaar gaan zingen en dansen! Wat zou u doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Een andere kijk

OriginalPaper

Wie neemt de regie?

OriginalPaper

Roest rust?