Skip to main content
main-content
Top

12-03-2013 | Nieuws

Doe mee aan de Anna Reynvaan Prijzen

Verpleegkundigen en studenten verpleegkunde hebben nog tot 5 april om mee te doen aan de Anna Reynvaan Prijzen. Deze worden uitgereikt op 30 mei tijdens de Anna Reynvaan Lezing in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Naast de gangbare AR Praktijkprijs en AR Wetenschapsprijs is er dit jaar een nieuwkomer bij de Anna Reynvaan Lezing in Amsterdam: de Anna Reynvaan Studentenprijs. Deze prijs is bestemd voor het beste artikel van studenten hbo-verpleegkunde over het thema van de Anna Reynvaan Lezing. Dit jaar is het thema: Hoe heeft wetenschap je geholpen bij een casus? De winnaar van de Studentenprijs 2013 krijgt een bezoek voor twee studenten aan een congres in Zweden of een buitenlands congres over Evidence Based Practice.

 

De Anna Reynvaan Lezing, georganiseerd door het AMC en BijzijnXL, wordt dit jaar uitgesproken door de Zweedse verpleegkunde Ingalill Rahm Hallberg uit Lund. Zij zal er spreken over twee thema’s: klinisch redeneren en de vraag hoe je nieuwe kennis uit verpleegkundig onderzoek kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

 

Hogescholen, die meedoen aan de Anna Reynvaan Studentenprijs, hebben hiervoor een contactpersoon. Via deze contactpersoon kunnen studenten (1e tot 4e jaars) hun artikel insturen voor de vakjury. De hogescholen organiseren zelf hun jurering.

 

De Praktijkprijs en Wetenschapsprijs worden elk beloond met een bedrag van € 5000,- en een sculptuur. De sluitingsdatum voor het insturen voor deze drie prijzen is 5 april aanstaande. Heel veel informatie over de prijzen, de criteria en de contactpersonen vind je op de website van het AMC, www.amc.nl, onder het kopje ‘ jaarlijkse evenementen’.

Auteur(s): BijzijnXL

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.