Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2019 | Ingezonden | Uitgave 1/2019

Huisarts en wetenschap 1/2019

Discussie over poh’s-ggz in de huisartsenpraktijk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2019
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Bij het artikel ‘Steeds belangrijkere rol huisartsenpraktijk bij psychische problemen’ van Tessa Magnée e.a. (Huisarts Wet 2018;61(11):14-7) verschenen op www.​henw.​org deze reacties.

Samenvatting

De getallen en conclusies van Tessa Magnée die ik eind 2016 in het NTvG las, bevestigden het vermoeden dat ik al langer had. De poh-ggz heeft geen werk van ons overgenomen, maar verleent voornamelijk nulde- en tweedelijnszorg. Op zich is dat natuurlijk niet zo gek: de meeste poh’s zijn (vaak voor een groot deel) in de tweede lijn opgeleid en passen, eenmaal in de eerste lijn werkzaam, vaak nog de hun vroeger aangeleerde vaardigheden toe; en die zijn heel anders dan die van ons om in een kort traject snel wat piketpalen te slaan en zo nodig te verwijzen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Huisarts en wetenschap 1/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws