Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Uitgave 4/2015

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 4/2015

Directeur NHG hekelt misbruik standaarden

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2015
Auteur:
Paola Gerritsen
Belangrijke opmerkingen
De berichten, commentaren en reacties in het Journaal richten zich op de wetenschappelijke en inhoudelijke kanten van het vak. Bijdragen van lezers zijn van harte welkom. Mail deze naar tpo@nhg.org.

Samenvatting

We kennen ze allemaal, de NHGStandaarden. De protocollen voor onze categorale spreekuren zijn erop gebaseerd. Ze geven de huisartsenzorg structuur en houvast. De standaard is voor de huisarts en praktijkondersteuner een evidence based uitgangspunt om te bepalen welke onderzoeken of behandelingen aanbevolen worden bij een klacht of aandoening. Maar met name in de programmatische zorg, zoals de diabeteszorg, worden huisartsen steeds meer afgerekend op basis van deze standaarden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 4/2015 Naar de uitgave

Ingezonden

Varenicline

Redactioneel

Komen en gaan

Lezen/kijken/zoeken

Ondertussen in H&W