Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-04-2020 | NHG | Uitgave 5/2020

Huisarts en wetenschap 5/2020

Dipslide bij urineweginfecties in de ANW-uren

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2020
Auteurs:
Tamara Platteel, Vroon Pigmans, Jesse van Burg
Belangrijke opmerkingen
Platteel TN, Pigmans VG, van Burg J. Dipslide bij urineweginfecties in de ANW. Huisarts Wet 2020;63(5):61. DOI:10.1007/s12445-020-556-2.
Belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

Bij de diagnostiek van urineweginfecties speelt de dipslide een belangrijke rol. In de ANW-uren is dit diagnosticum vaak afwezig. Dit leidt tot zowel overbehandeling met antibiotica als tot onderdiagnostiek voor alternatieve diagnoses. Huisartsenposten ervaren knelpunten met betrekking tot het gebruik van dipslides. In de herziene NHG-Standaard Urineweginfecties staan enkele overwegingen en praktische tips hoe dit te verbeteren voor de ANW-uren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

Huisarts en wetenschap 5/2020 Naar de uitgave