Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | internethulpverlening | Uitgave 4/2012

Vakblad Sociaal Werk 4/2012

Digitale of doodlopende weg?

Een onderzoek naar online hulpverlening

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Kristel Bakker
Belangrijke opmerkingen
is maatschappelijk werker en coördinator van het project Schuldhulpmaatje in Nijmegen. Ze schreef dit artikel op basis van haar paper voor de opleiding MWD aan de HAN.
Steeds meer mensen zoeken online hulp bij psychische en sociale problemen. In drie jaar tijd is dat aantal meer dan verdrievoudigd, tot 181.000 (NOS, 2011). Ik lees ook dat online hulpverlening niet alleen efficiënter werkt dan het voeren van face-to-face gesprekken, maar dat de resultaten ook nog eens veelbelovend en effectief lijken (Schalken, 2010). Ik ben 45 jaar en nauwelijks opgegroeid in het digitale tijdperk. Daarom sta ik enigszins sceptisch tegenover hulp per computer. Ik geef de voorkeur aan het traditionele face-to-facegesprek, maar is dit terecht? Onthoud ik mijn cliënten geen effectief, doeltreffend hulpmiddel? Hoogste tijd voor een afslag naar de digitale snelweg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Vakblad Sociaal Werk 4/2012 Naar de uitgave

het veld

Online hulp

Marie kamphuis archief

Dweilen met de kraan open

het veld

Opvang

op onderzoek

Grote gevolgen