Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018

Digital smile design in de praktijk: Van enkele restauratie tot totale rehabilitatie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Eric-Jan Royakkers
Belangrijke opmerkingen
Eric-Jan Royakkers is ruim dertig jaar algemeen tandarts met een solopraktijk gevestigd in hartje Maastricht. Zijn voorliefde voor totale rehabilitaties en fotografie brachten hem 5 jaar geleden via YouTube op het spoor van Digital Smile Design. Na ettelijke cursussen gevolgd te hebben bij Dentcof in Timisoara, Roemenië, is DSD compleet in zijn praktijk geïntegreerd.

Samenvatting

Een van de grote problemen bij totale rehabilitaties is de motivatie van de patiënt. Vaak gaan deze rehabilitatiebehandelingen gepaard met chirurgie, orthodontie, parodontologie en implantologie. Trajecten die veel vragen van onze patiënten: niet alleen hun tijd en het ongemak dat ze moeten lijden, maar ook vaak een grote financiële bijdrage. Een vraag waar ik vaak mee zat was: ‘Hoe krijg ik een patiënt zo ver om dit hele traject te doorlopen?’ Waar vroeger ellenlange gesprekken nodig waren en deze vaak op een compromis uitliepen, is het door het gebruik van Digital Smile Design (DSD) een stuk gemakkelijker geworden om met onze patiënt te communiceren en hen te motiveren voor het behandelplan. Niet alleen de motivatie van de patiënt, maar ook de communicatie binnen het multidisciplinaire team speelt een belangrijke rol. DSD maakt deze communicatie makkelijker, omdat het einddoel van tevoren vastligt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018 Naar de uitgave

Intercollegiaal online

Advies gevraagd