Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Digitaal contact is ook contact

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteur:
José van berkum
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

José van Berkum is communicatiewetenschapper ( www.vbcom.nl ) en gespecialiseerd in ouderen en ICT. Zij adviseert overheid en zorgorganisaties bij communicatie- en verandertrajecten. Contact: info@vbcom.nl

Abstract

In de eerste dagen van het internet waren er fervente voor- en tegenstanders van het medium. Tegenstanders zagen het internet als een verarming: meer tijd achter de computer zou alleen ten koste gaan van de kwaliteit van sociale relaties. Inmiddels is internet niet meer weg te denken en is er ruimschoots onderzoek beschikbaar naar de effecten van internetgebruik op sociale contacten. Kan het gebruik van internet eenzaamheid onder ouderen helpen voorkomen en verminderen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Tijdschriftbespreking

De derde leeftijd v/m