10. Diëtetiek
- 2024
- OriginalPaper
- Hoofdstuk
- Auteurs
- Drs. Peter Daansen, MBA
- Kim Zwakman, BSc.
- Gepubliceerd in
- Praktijkboek eetstoornissen
- Uitgeverij
- BSL Media & Learning
share
DELEN
Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)
-
Optie A:
-
Optie B:Deel de link per e-mail
Samenvatting
Bijna alle cliënten met een eetstoornis hebben voedings- en gewichtsproblemen. Ze kunnen restrictief eten of eetbuien hebben. Ze kunnen aan ondervoeding lijden of overgewicht of zelfs obesitas hebben. De voedings- en gewrichtsproblemen leiden veelal tot ernstige medische en psychiatrische klachten of versterken ze. Het is daarom belangrijk om tijdens een eetstoornisbehandeling expliciet aandacht te geven aan het voedingspatroon van cliënten. Voedingsmanagement omvat een zorgvuldige voedingsanamnese en het opstellen van een gezond eetplan. In veel gevallen wordt dit onderdeel door een psycholoog of verpleegkundig specialist gegeven. Dit hoofdstuk pleit ervoor bij matige tot ernstige anorexia en boulimia nervosa, zoals bepaald volgens de DSM-5-critria, een diëtiste bij de behandeling te betrekken. Zij moet deel uitmaken van een multidisciplinair behandelteam.
- Titel
- Diëtetiek
- Auteurs
-
Drs. Peter Daansen, MBA
Kim Zwakman, BSc.
- Copyright
- 2024
- Uitgeverij
- BSL Media & Learning
- Boek
-
Praktijkboek eetstoornissen
Print ISBN: 978-90-368-2989-2
Elektronisch ISBN: 978-90-368-2990-8
Copyright: 2024
- DOI
- https://doi.org/10.1007/978-90-368-2990-8_10
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.