Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2018 | Nieuws | Uitgave 1/2018

Huisarts en wetenschap 1/2018

Dieet voor kinderen met functionele buikpijn

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Jojanneke van Summeren, Gea Holtman
Belangrijke opmerkingen

Van Summeren J, Holtman G. Dieet voor kinderen met functionele buikpijn. Huisarts Wet 2018;61(1):75.

Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.
Deze bijdrage is een PEARLS, bruikbare wetenschap voor de werkvloer op basis van de Cochrane Database of Systematic Reviews.

Samenvatting

Er is beperkt bewijs dat het voorschrijven van probiotica aan kinderen met functionele buikpijn effectief is. Het voorschrijven van extra vezels of medicatie heeft geen zin. Dat zijn de conclusies van twee recente Cochrane-reviews. De kwaliteit van het bewijs was echter laag tot gemiddeld en de meeste onderzoeken werden uitgevoerd in de derde lijn. Communicatie, voorlichting en geruststelling blijft de basis van de behandeling van functionele buikpijn bij kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Huisarts en wetenschap 1/2018 Naar de uitgave