Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Journaal | Uitgave 10/2012

Huisarts en wetenschap 10/2012

Dieet en beweging bij nieuwe diabeten?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2012
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Dat een beter voedingspatroon en een toename van lichaamsbeweging een positief effect heeft op de glucoseregulatie van diabeten is reeds bekend. Maar of naast een dieetadvies een beweegprogramma een nog sterker positief effect zou hebben bij nieuw ontdekte diabeten was tot op heden onduidelijk. Vorig jaar werd een RCT uitgevoerd naar het synergetische effect van beide methoden op het HbA1c van deze diabeten. Dit onderzoek liet zien dat een dieet alleen al zorgde voor daling van het HbA1c van nieuwe gediagnosticeerde diabeten, maar dat een aanvullend beweegprogramma verrassenderwijs geen extra positief effect opleverde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2012

Huisarts en wetenschap 10/2012 Naar de uitgave

Huisartsenzorg In Cijfers

Kwaliteit van ICPC-codering

Redactioneel

Glad ijs

Boekbespreking

PATIËNTVEILIGHEID