Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2009 | Recente onderzoeksliteratuur | Uitgave 6/2009

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie 6/2009

Diagnose ‘Alzheimer’ ontoereikend voor ontzegging rijbewijs

Dawson JD, Anderson SW, Uc EY, Dastrup E, Rizzo M. Predictors of driving safety in early Alzheimer disease. Neurology 2009;72:521-527.

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie > Uitgave 6/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Autobestuurders met de diagnose ‘ziekte van Alzheimer’ maakten in een rijtest gemiddeld meer verkeersfouten dan neurologisch gezonde leeftijdgenoten. Er waren echter grote individuele verschillen die samenhingen met de uitslagen van neuropsychologische tests. Het risico op verkeersfouten was vooral verhoogd bij patiënten die minder goed presteerden op tetst voor visueel-constructieve vaardigheden en werktempo. De onderzoekers presenteren een model op basis waarvan patiënten met een verhoogd risico op verkeersfouten kunnen worden doorverwezen voor nader onderzoek van hun rijgeschiktheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie bestrijkt het brede wetenschapsgebied van de gerontologie en geriatrie in al zijn facetten, met bijdragen uit de biologische, medische, psychologische en sociale wetenschappen. Bovendien wordt aandacht besteed aan de noodzakelijke wisselwerking tussen gerontologie en geriatrie.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2009

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie 6/2009 Naar de uitgave

Signalementen

Signalementen