Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Beschouwing | Uitgave 4/2015

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 4/2015

Diabetische voetzorg: zijn we waar we willen zijn?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2015
Auteur:
Margreet van Putten
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Fontys Paramedische Hogeschool, Postbus 347, 5600 AH Eindhoven: Margreet van Putten, arts-onderzoeker en docent bij de opleiding Podotherapie. Correspondentie: m.vanputten@fontys.nl. Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.

Reageren?

Jullie mening is belangrijk voor ons. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via tpo@nhg.org of of via twitter @TPOnhg.

Samenvatting

Diabetische voetzorg is de laatste jaren nadrukkelijker onder de aandacht gekomen van zowel artsen als praktijkondersteuners. De vraag is of iedereen tevreden is over de organisatie en de inhoudelijke bepalingen over de voetzorg voor mensen met diabetes. Zijn we nu waar we willen zijn? In dit artikel ga ik aan de hand van drie casussen in op het bepalen van de medisch-noodzakelijke voetzorg in Nederland en de belangrijke rol van praktijkondersteuners hierin. Zij nemen immers met grote regelmaat de diabetische voet ter hand.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 4/2015 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Ondertussen in H&W

Lezen/kijken/zoeken

Inhalatorgebruik.nl