Skip to main content
main-content
Top

20-03-2015 | Nieuws

Tiende EADV-Award voor diabetes-verpleegkundige Jacqueline Putker

De tiende EADV-Award is op 19 maart 2015 toegekend aan Jacqueline Putker, diabetesverpleegkundige van het eerste uur en al meer dan 25 jaar werkzaam in ziekenhuis Tergooi (Hilversum en Blaricum). De prestigieuze onderscheiding werd uitgereikt in Nieuwegein op het symposium van EADV, de beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners. Jacqueline Putker (53) mag zich hiermee diabetesverpleegkundige van het jaar noemen.

De EADV-Award is bedoeld voor een diabetesverpleegkundige die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt binnen de diabeteszorg. De Award wordt beschikbaar gesteld door Novo Nordisk, omdat deze waardering past binnen het concept van Changing Diabetes. De prijs bestaat uit een geldbedrag van veertienhonderd euro - te besteden aan diabeteszorg - en een certificaat.

Actief

Putker vindt de Award een 'kroon op haar werk' en op de 31 jaar die zij actief is in de diabeteszorg. Zij geeft niet alleen zorg maar heeft ook een belangrijke rol als docent en spreker op bijscholingen, workshops en congressen. Haar belangstelling gaat uit naar ouderen met type 1 diabetes. Putker is auteur van diverse artikelen en was columnist in het tijdschrift 'Diabetes & Leven'. In 2009 verscheen haar boek 'Diabetes, een rugzak voor het leven', dat informatie geeft over psychologische problemen bij diabetes. 

Meer informatie over Jacqueline Putker als zelfstandig diabetescoach is te vinden op www.putkercoaching.nl.

 

Meer over diabeteszorg: Dichter bij diabetes

Filmpje over voorschrijven door diabetesverpleegkundigen

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.