Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

18-02-2019 | Diabetes | Uitgave 1/2019

Podosophia 1/2019

Diabetes in remissie: maar de voetzorg dan?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2019
Auteurs:
Lian Stoeldraaijers, Margreet van Putten

Samenvatting

Follow-up van microvasculaire complicaties zoals retinopathie, nefropathie en polyneuropathie hoort naast de behandeling van cardiovasculaire risicofactoren tot de kern van diabetesmanagement. Mensen met diabetes mellitus type 2 (DM2) kunnen echter door verandering van leefstijl of medische ingrepen (bariatrische chirurgie) in een andere situatie komen. Hun bloedsuikers zijn gedaald tot normale waarden en medicatie is niet meer nodig. Dit wordt ‘diabetes in remissie’ genoemd. Maar wat nu als men in een eerder stadium complicaties had van diabetes en daardoor een Sims 2- of 3‑classificatie? De vraag is hoe en óf dat is geregeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Podosophia 1/2019 Naar de uitgave