Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2011 | Seks als jechronisch ziek bent | Uitgave 2/2011

TPO - De Praktijk 2/2011

Diabetes en seks, een kwestie van instelling

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2011
Auteurs:
Gré van Gelderen, Nicole Stevens
Belangrijke opmerkingen
huisarts en redactielid van Tijdschrift voor praktijkondersteuning
huisarts en seksuoloog in opleiding
We gaan deze keer in op de invloed van diabetes op seks. Ga ermee aan de slag als je je competent voelt. Signaleer je een probleem waarmee je niet verder kunt, verwijs dan door naar de huisarts. Veel onderzoek is gedaan naar erectieproblemen bij mannen met diabetes, en helaas weinig naar seksuele problematiek bij vrouwen en bij allochtone patiënten. De belangrijkste diabetesspecifieke problemen zijn erectieproblemen bij de man, en een droge vagina en schimmelinfectie bij vrouwen. De bij diabetes veelgebruikte medicatie tegen hypertensie kan voor bijwerkingen zorgen. Erectieverbeterende medicatie kan minder effectief zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

TPO - De Praktijk 2/2011 Naar de uitgave