Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Beschouwing | Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014

Diabetes en depressie: wat doen we ermee?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteurs:
Marjon Oostdijk, Liesbeth de Vries
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Studenten opleiding praktijkverpleegkundige Christelijke Hogeschool Ede: Marjon Oostdijk en Liesbeth de Vries. Dorpsstraat 79, 4413 CD Krabbendijke.
Correspondentie: marjon_oostdijk@hotmail.com
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Reageren?
Jullie mening is belangrijk voor ons. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via tpo@nhg.org of of via twitter https://​twitter.​com/​TPOnhg.

Samenvatting

Dit artikel hebben we geschreven naar aanleiding van het uitkomen van de richtlijn: ‘Signalering en monitoring van depressieve klachten bij mensen met diabetes’ van de Nederlandse Diabetes Federatie (2013). In dit artikel beschrijven we wat de invloed is van depressieve klachten op diabetes en de relevantie van screening op deze klachten. We laten ook zien hoe de praktijkondersteuner kan screenen op depressieve klachten bij diabetespatiënten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

weet je dit?

Antwoorden

Lezen/kijken/zoeken

Wat zit er eigenlijk in?