Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-11-2016 | Casus | Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016

Destructieve jicht bij diabetes en vaatlijden

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2016
Auteur:
Leonie Nijenhuis-Rosien
Belangrijke opmerkingen
An erratum to this article is available at http://​dx.​doi.​org/​10.​1007/​s12481-017-0150-0.

Samenvatting

In de vorige Podosophia kon u in het artikel over de Richtlijn Jicht lezen dat jicht gewrichtsschade veroorzaakt en dat jicht zich meestal openbaart in het MTP-gewricht. In dit artikel over jicht wordt een casus opgevoerd over een 80-jarige diabetespatiënte met uitgebreide complexe multipathologie, die zich op de voetenpoli meldt met onderhuidse jichttofi. Na het stoten van de vierde teen van de rechtervoet is bovendien een ulcus ontstaan. Omdat het ulcus zich onder de fascie bevindt, wordt er overlegd met de vaatchirurgen, zodat behandeling onder supervisie van hen kan plaatsvinden. Door de combinatie van jicht met de andere aandoeningen wordt het sluiten van het ulcus bij deze patiënte een hele uitdaging.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Hamstrings in high speed