Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Nascholing | Uitgave 2/2015

Huisarts en wetenschap 2/2015

Dermatoscopie in de huisartsenpraktijk 2

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2015
Auteurs:
dr. Nicole Kukutsch, prof.dr. Wilma Bergman
Belangrijke opmerkingen
LUMC, afdeling Dermatologie, Albinusdreef 2, 2300 RC Leiden: dr. N.A. Kukutsch, dermatoloog; prof.dr. W. Bergman, dermatoloog • Correspondentie:N.A.Kukutsch@LUMC.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Kukutsch NA, Bergman W. Dermatoscopie in de huisartsenpraktijk 2. Huisarts Wet 2015;58(2):90-3.
Dermatoscopie is een methodiek die de betrouwbaarheid van diagnostiek van gepigmenteerde huidafwijkingen kan verbeteren. Belangrijk is dat voor het toepassen van dermatoscopie in de huisartsenpraktijk een gedegen scholing noodzakelijk is. Dermatoscopische diagnostiek van huidafwijkingen vindt plaats in twee stappen. Bij stap 1 gaat men aan de hand van specifieke criteria na of het om een melanocytaire laesie gaat. Bij stap 2 diagnosticeert men melanocytaire laesies aan de hand van de 7-point-checklist. Dit laatste algoritme bespreken we omdat het voor toepassing in de huisartsenpraktijk het meest geschikt is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Huisarts en wetenschap 2/2015 Naar de uitgave

Kennistoets antwoorden

Kennistoets: antwoorden