Skip to main content
main-content
Top

28-08-2014 | Nieuws

Dental Reizen onder verscherpt toezicht

De tandartspraktijk Dental Reizen uit het Limburgse Berg en Terblijt staat de komende 4 maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De praktijk die behandelingen in het buitenland aanbiedt, vertoont volgens de IGZ ernstige tekortkomingen op het gebied van de organisatie, zorg en de patiëntendossiers.

Twee jaar geleden kwamen er al klachten binnen over Dental Reizen. Vorig jaar heeft de praktijk van de IGZ meerdere kansen gekregen om verbetermaatregelen te treffen, maar is er vervolgens onvoldoende in geslaagd om de problemen weg te nemen.

Risico's

De problemen rond de praktijk hebben volgens de IGZ nog steeds te maken met patiëntendossiers; daarin ontbreekt belangrijke informatie over bijvoorbeeld risicofactoren als diabetes of stollingsproblemen bij de patiënt. Daarnaast zijn de onderzoeken niet volgens de protocollen in de patiëntendossiers geregistreerd. De inspectie merkte ook dat de implantaatbehandelingen niet volgens de gebruikelijke richtlijnen worden uitgevoerd. Patiënten werden van tevoren niet voldoende ingelicht over de risico’s en behandelalternatieven. Dental Reizen biedt onder meer vluchten met hotel aan naar bijvoorbeeld Turkije of Hongarije, waar een tandheelkundige behandeling plaatsvindt. Eigenaar en manager Musa Temel laat weten dat er hard wordt gewerkt om de tekortkomingen weg te werken. "We hebben onder meer extra personeel aangenomen om de patiëntendossiers op orde te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het in orde komt.

 

Bron: ANP

 

Meer lezen >>

Veilig werken in de tandheelkunde, Standby 3-2014

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.