Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Werk in uitvoering | Uitgave 3/2015

Kind & Adolescent Praktijk 3/2015

Denken, doen, durven

Werkzame factoren in angstbehandeling

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2015
Auteurs:
Liesbeth Telman, dr. Bonny Van Steensel, Dr. Marija Maric, prof. dr. Susan Bögels
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs G.E. Telman, MSc, promovendus, dr. F.J.A. van Steensel, post-doc onderzoeker en psycholoog, projectleider, en prof. dr. S.M. Bögels, hoogleraar orthopedagogiek en directeur van UvA minds zijn allen werkzaam bij het Research Institute Child Development and Education, Universiteit van Amsterdam. Dr. M. Maric, universitair docent en cognitief gedragstherapeut in opleiding, is verbonden aan de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de UvA. Correspondentie: g.e.telman@uva.nl.
Dit onderzoek wordt gefinancierd door een subsidie van ZonMw (projectnummer 729101010) aan dr. F.J.A. van Steensel, prof. dr. S.M. Bögels en dr. M. Maric.

Samenvatting

Cognitieve gedragstherapie is de effectiefste behandeling voor angststoornissen bij kinderen. Toch is na behandeling ongeveer een derde van de kinderen niet vrij van hun angststoornis. Een belangrijke vraag voor ons om te onderzoeken is: Welke factoren spelen een rol in de effectiviteit van angstbehandeling bij kinderen? In maart 2015 zijn wij daarom een onderzoek gestart aan de Universiteit van Amsterdam om meer zicht te krijgen op de werking van kind-, ouder- en therapeutfactoren in angstbehandeling van kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Kind & Adolescent Praktijk 3/2015 Naar de uitgave

Ten geleide

Indicatiecircus