Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 5/2012

Denkbeeld 5/2012

Denkbeeld à la Freud Psychoanalyse en psychogeriatrie

Onder de loep Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2012
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
is klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog bij Vivium Zorggroep (De Stichtse Hof) te Laren en Stichting Hilverzorg (Verpleeghuis Zonnehoeve) te Hilversum. Tevens is hij directeur van de PgD, Psychologische expertise voor de verpleeghuiszorg.
Een wat andere Onder de loep dan anders dit keer. Han Diesfeldt buigt zich ditmaal niet over recent wetenschappelijk onderzoek, maar duikt in het verleden, in de glorietijd van de psychoanalyse. Hoe kunnen hulpverleners in de psychogeriatrie hun voordeel doen met het gedachtegoed van Sigmund Freud?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2012

Denkbeeld 5/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

Dementie. En dan?

OriginalPaper

Zeg het met beelden