Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | casuïstiek | Uitgave 11/2015

Huisarts en wetenschap 11/2015

Denk bij buikpijn aan torsio testis

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2015
Auteurs:
Anneke Zwijnenburg, Birgit van Staaij
Belangrijke opmerkingen
A. Zwijnenburg, destijds aios Huisartsgeneeskunde UMC Utrecht, Julius Centrum. Huisartsenpraktijk Kattenbroek, Amersfoort: dr. B.K. van Staaij, huisarts
Correspondentie: han.staaij@live.nl

Samenvatting

De huisarts ziet tijdens het spreekuur een 12-jarige jongen die sinds enkele uren rechts in zijn onderbuik pijn heeft. Bij onderzoek is de buik niet geprikkeld. Vanwege een niet-pluisgevoel vraagt de huisarts een cito infectietest aan bij het laboratorium. Twee uur later laat de laboratoriumuitslag geen bijzonderheden zien. Echter, de jongen braakt nu en de pijn in de onderbuik is extreem heftig. De huisarts verwijst hem door naar de chirurg. Deze vindt een niet geprikkelde buik en geen beklemde liesbreuk. Op de echo is een appendix sana te zien met kliertjes rondom terminale ileum, dd/lymfangitis mesenterica.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2015

Huisarts en wetenschap 11/2015 Naar de uitgave