Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Wethouder Karsten Klein over de komende zorgomslag | Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014

Den Haag is er klaar voor

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2014
Auteur:
Peter Bakens
Belangrijke opmerkingen
Tekst Peter Bakens
Beeld Vincent Boon
Peter Bakens is redacteur van Denkbeeld; hij is verbonden aan de kenniskring van het lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Grote veranderingen in de ouderenzorg dienen zich aan. Per 1 januari 2015 valt het AWBZ-onderdeel ‘begeleiding’ onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarmee wordt deze belangrijke zorgtaak een verantwoordelijkheid van de gemeenten. Wat zijn de effecten hiervan voor mensen met dementie? En hoe bereiden gemeenten zich hierop voor? Redacteur Peter Bakens sprak met de Haagse wethouder Karsten Klein.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Een mooi einde

Doordenker

Kwetsbaarheid