Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Beschouwing | Uitgave 3/2017

Vakblad Sociaal Werk 3/2017

Democratische professionals

Sociaal werkers nemen stelling zonder vooringenomen standpunt

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 3/2017
Auteur:
Marcel Spierts
Belangrijke opmerkingen
Marcel Spierts is onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur. In 2014 promoveerde hij op de professionalisering van sociaal-culturele beroepen. Hiervoor ontving hij de De la Courtprijs 2015 van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).
Dit artikel is een bewerking van de Marie Kamphuis Lezing 2017 die Marcel Spierts hield op 15 maart tijdens de Dag van de Sociaal Werker en van de Tweede Kamerverkiezingen.

Samenvatting

In de participatiesamenleving vervullen sociaal werkers verschillende rollen die hen tot democratische professionals maken. Bij de polarisatie in de samenleving bijvoorbeeld zoeken ze naar vruchtbare perspectieven, nemen ze stelling zonder vooringenomen te zijn. Welke kenmerken behoren tot hun repertoire? En welke woorden passen bij de complexiteit van het werk?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Vakblad Sociaal Werk 3/2017 Naar de uitgave

Column

H-shaped

Redactioneel

Politiek