Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 1/2013

Psychopraktijk 1/2013

Dementie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2013
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Deze bijdrage is ontleend aan de website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl . Alzheimer Nederland zet zich in voor mensen met dementie. Door voorlichting, belangenbehartiging, praktische ondersteuning van mensen met dementie en hun omgeving en het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek. Naast een uitgebreide website met veel informatie heeft Alzheimer Nederland 52 regionale afdelingen en 200 Alzheimer Cafés waar patiënten en familie elkaar ontmoeten.
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen.
De belangrijkste risicofactor voor dementie is leeftijd: Hoe ouder, hoe groter de kans. Minder dan 1 procent van de mensen tussen de 60 en 65 heeft dementie, terwijl meer dan 40 procent van de mensen boven de 90 jaar dementie heeft. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. We zullen ons in deze bijdrage vooral beperken tot de meest voorkomende vorm: de ziekte van Alzheimer.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Psychopraktijk 1/2013 Naar de uitgave

EditorialNotes

Redactioneel