Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

Dementie te lijf met psychotherapeutische technieken

Hoopvolle resultaten van geïntegreerde benadering

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteur:
Ad Bergsma
Belangrijke opmerkingen
Psycholoog en wetenschapsjournalist
Een nieuw behandelingprogramma waarbij gebruik wordt gemaakt van psychotherapeutische technieken verbetert de kwaliteit van leven bij dementie sterk. Dit blijkt uit het proefschrift van psychogeriater Ton Bakker . Alle reden om in de praktijk aan de slag te gaan met deze kennis, concludeert psycholoog en wetenschapsjournalist Ad Bergsma. Maar volgens Martin Smalbrugge, specialist ouderengeneeskunde en redacteur van DENKBEELD, is eerst nog meer onderzoek nodig.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave

Contrapunt

In de spiegel