Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-01-2017 | Uitgave 3/2017

Bijblijven 3/2017

Defecatieproblemen bij peuters en kleuters

Wat kan de huisarts doen om een gezin zelf leren te veranderen?

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2017
Auteur:
Dr. Judith M. Deckers-Kocken

Samenvatting

Defecatieproblemen bij jonge kinderen komen veel voor. In deze bijdrage wordt uiteengezet wat een defecatieprobleem eigenlijk betekent. Er wordt nader ingegaan op oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan de fysieke klachten: wat is loslaten in essentie? Wat is de rol van de emoties van een ouder en die van een kind die invloed kunnen hebben op de defecatie? Hoe zit het met leren loslaten: hoe doe je dat? Wat kan de huisarts betekenen voor een gezin met defecatieproblemen? Hoe herkent de huisarts angst voor verlies of verlating? Welke rol speelt creativiteit? De bijdrage eindigt met acht praktische tools die een huisarts kan gebruiken bij begeleiding van mensen met defecatieproblemen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Bijblijven 3/2017 Naar de uitgave