Skip to main content
Top

08-10-2014 | Nieuws

Deelname griepprik laag onder medewerkers gezondheidszorg

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

In de winter van 2012/2013 ontving gemiddeld 13% van de medewerkers in de gezondheidszorg de griepprik. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM in samenwerking met Vernet Verzuimnetwerk B.V. onder 45 ziekenhuizen in Nederland. De resultaten van dit onderzoek zijn op 3 oktober 2014 gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat griepuitbraken in ziekenhuizen veroorzaakt én verspreid kunnen worden door ziekenhuispersoneel. Een griepprik kan de besmetting van (kwetsbare) patiënten met een verminderde weerststand beperken. Dit is de reden dat de Gezondheidsraad en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde de jaarlijkse griepprik adviseert voor werknemers van zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen.

 

 

In vrijwel alle ziekenhuizen die meededen aan het onderzoek worden medewerkers voorgelicht over het nut, de bijwerkingen en contra-indicaties van een griepprik. Er zijn geen aanwijzingen dat deze benadering van medewerkers tot een hogere deelname aan de griepprik leidt. Het is belangrijk om te onderzoeken hoe dit wel bereikt kan worden.

 

Ga voor meer informatie naar het onderzoek.

 

Bron: Nivel
Beeld: Fotolia

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.