Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie 4/2022

Open Access 02-06-2022 | Editorial

Deadlines

Auteur: prof. dr. Peter F. A. Mulders

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie | Uitgave 4/2022

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN
Een tijdschrift gaat altijd gepaard met deadlines. Deadlines voor het reviewproces, het aanleveren van kopij en zo ook het aanleveren van het editorial van dit nummer. Volgens de uitgever altijd ‘laat’.
De manuscripten die we binnenkregen, zijn weer zeer gevarieerd. Allereerst de zogenaamde Buscopan-studie. Een unmet need van een behandeling die in praktijk veel wordt toegepast, maar waar de wetenschappelijke ratio van ontbreekt. Saskia Weltings et al. beschrijven in dit artikel het nut van die behandeling. Ik ben benieuwd of de bevindingen uit deze studie de praktijk gaat veranderen; het zou wel moeten.
Een heel ander onderwerp is de transgender. Een toenemende behoefte, maar ook een behoefte met urologische implicaties. Urethrachirurgie is er een belangrijk onderdeel van en heeft veel aandacht ten aanzien van complicaties als urethrastricturen en follow-up. Joost van Leeuwen en het transgenderteam beschrijven de perineostomie als mogelijke oplossing hiervoor.
Nora Hendriks gaat in op de ureterorenoscopie en de kosten-effectsituatie daarvan. De aloude steenbehandeling krijgt binnen urologisch Nederland en de NVU reeds aandacht middels studies naar drainage en effectiviteit van de ESWL.
Dit nummer van ons tijdschrift heeft al met al weer een zeer lezenswaardige wetenschappelijke inhoud en dit in een tijd dat we zo langzamerhand corona proberen te vergeten, hoewel dat ‘vergeten’ meer speelt in de maatschappij dan in het ziekenhuis. In quarantaine verblijvende collega’s hebben nog steeds impact op de zorg, wat de zogenaamde inhaalzorg bemoeilijkt. De onderwerpen in dit nummer zijn daar een voorbeeld van. Laten we hopen dat urologisch Nederland zich goed herstelt; wat we overigens al zagen tijdens de voorjaarsvergadering in Arnhem.
Open Access This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (http://​creativecommons.​org/​licenses/​by/​4.​0/​), which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
Metagegevens
Titel
Deadlines
Auteur
prof. dr. Peter F. A. Mulders
Publicatiedatum
02-06-2022
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tijdschrift voor Urologie / Uitgave 4/2022
Print ISSN: 2211-3037
Elektronisch ISSN: 2211-4718
DOI
https://doi.org/10.1007/s13629-022-00358-x