Skip to main content
Top

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. De werkbegeleider

Auteurs : Nicolien van Halem, Tera Stuut, Henny Verbeek

Gepubliceerd in: De werkbegeleider in zorg en welzijn

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De werkbegeleider heeft een belangrijke rol binnen zorg- en welzijnsorganisaties. Hij helpt de student zich het vak eigen te maken en leert tegelijkertijd zelf hoe hij in de verschillende rollen van werkbegeleider het beste van zichzelf kan geven. In dit hoofdstuk staat beschreven wie de werkbegeleider is, wat de werkbegeleider doet en met welke rollen de werkbegeleider te maken heeft. Wanneer ben je een goede werkbegeleider? Welke kennis en begeleidingsvaardigheden heeft een werkbegeleider nodig? Wat is methodische werkbegeleiding en hoe pas je dit toe in de praktijk van alledag? Wat zijn de randvoorwaarden voor werkbegeleiding?
Literatuur
go back to reference Manneke, A. (2003). Methodisch werkbegeleiden, Leerlingbegeleiding in de gezondheidszorg. Soest: Uitgeverij Nelissen. Manneke, A. (2003). Methodisch werkbegeleiden, Leerlingbegeleiding in de gezondheidszorg. Soest: Uitgeverij Nelissen.
go back to reference Brand, M. (2018). Het groot stageboek voor werkgevers. Zaltbommel: Haystack Uitgevers. Brand, M. (2018). Het groot stageboek voor werkgevers. Zaltbommel: Haystack Uitgevers.
Metagegevens
Titel
De werkbegeleider
Auteurs
Nicolien van Halem
Tera Stuut
Henny Verbeek
Copyright
2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2563-4_2