Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. De werkbegeleider

Auteurs : Nicolien van Halem, Tera Stuut, Henny Verbeek

Gepubliceerd in: De werkbegeleider in zorg en welzijn

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De werkbegeleider heeft een belangrijke rol binnen zorg- en welzijnsorganisaties. Zij helpt de student zich het vak eigen te maken en leert tegelijkertijd zelf hoe zij in de verschillende rollen van werkbegeleider het beste van zichzelf kan geven. In dit hoofdstuk staat beschreven wie de werkbegeleider is, wat de werkbegeleider doet en met welke rollen de werkbegeleider te maken heeft. Wanneer ben je een goede werkbegeleider? Welke competenties horen bij een goede werkbegeleider? Wat is methodisch werken en hoe pas je dit toe in de praktijk van alledag?
Literatuur
go back to reference Calibris en MBO Raad. (2011). Servicedocument Profiel Werkbegeleider in het Leerbedrijf. Bunnik/Woerden: Calibris en MBO Raad. Calibris en MBO Raad. (2011). Servicedocument Profiel Werkbegeleider in het Leerbedrijf. Bunnik/Woerden: Calibris en MBO Raad.
go back to reference Manneke, A. (2003). Methodisch werkbegeleiden, Leerlingbegeleiding in de gezondheidszorg. Soest: Uitgeverij Nelissen. Manneke, A. (2003). Methodisch werkbegeleiden, Leerlingbegeleiding in de gezondheidszorg. Soest: Uitgeverij Nelissen.
Metagegevens
Titel
De werkbegeleider
Auteurs
Nicolien van Halem
Tera Stuut
Henny Verbeek
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1212-2_2