Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Praktijkhygiëne: Regels Gebaseerd Op ‘Best Practice’ Tandheelkunde | Uitgave 12/2011

Tandartspraktijk 12/2011

De weg naar steriel instrumentarium

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2011
Auteur:
Drs. D. M. Voet
Belangrijke opmerkingen
(VU 1980) praktiseert als waarnemend tandarts in een groot aantal praktijken. Daarnaast heeft ze ruime ervaring als vakdocent bij opleidingen voor (preventie)assistenten en de opleiding Mondzorgkunde. Ze schreef een aantal studieboeken voor tandartsassistentes. Haar belangstelling binnen de tandheelkunde richt zich voornamelijk op infectiepreventie, fourhanded dentistry en het werkgebied van preventieassistentes
DeRichtlijn Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk (WIP, okt 2007) geeft handvatten voor het correct uitvoeren vanmaatregelen op het gebied van praktijkhygiëne. In deze Richtlijn wordt soms weinig ingegaan op praktische details van de beschreven aanbevelingen. In deze rubriek is daar wel aandacht voor. Eerdere afleveringen handelden over de routing van instrumentariumen het beladen van de thermodesinfector. In deze aflevering wordt de aandacht gevestigd op verschillende details van het sterilisatieproces.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2011

Tandartspraktijk 12/2011 Naar de uitgave

Klachten in de Tandartspraktijk

De wet als bedreiging