Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Hygiëne en infectiepreventie | Uitgave 4/2012

Standby 4/2012

De weg naar steriel instrumentarium

Regels gebaseerd op ‘best practice’ tandheelkunde

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 4/2012
Auteur:
Dorothé Voet
Belangrijke opmerkingen
Drs. D.M.Voet (VU 1980) praktiseert als waarnemend tandarts in een groot aantal praktijken. Daarnaast heeft ze ruime ervaring als vakdocent bij opleidingen voor (preventie)assistenten en de opleiding Mondzorgkunde. Ze schreef een aantal studieboeken voor tandartsassistenten. Haar belangstelling binnen de tandheelkunde richt zich voornamelijk op infectiepreventie, four-handed dentistry en het werkgebied van preventieassistenten. Afb. 3 Hevels gelden als categorie A: ze worden dakpansgewijs op de tray gelegd en met de papierzijde van het laminaatzakje aan onderkant
De richtlijn Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk (WIP, okt. 2007) geeft handvatten voor het correct uitvoeren van maatregelen op het gebied van praktijkhygiëne. In deze richtlijn wordt soms te weinig ingegaan op praktische details van de beschreven aanbevelingen. In deze rubriek is daar wel aandacht voor. Eerdere afleveringen handelden over de routing van instrumentarium en het beladen van de thermodesinfector. In deze aflevering wordt de aandacht gevestigd op verschillende details van het sterilisatieproces.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Standby 4/2012 Naar de uitgave

Column Ditte

Gestapopraktijken